DET HÄNDER PÅ SVENSKA I NURMIJÄRVI

INBETALNING AV MEDLEMSAVGIFTEN ÅR 2022

Om du inte ännu betalt medlemsavgiften för år 2021 så ber vi dig göra det snarast.

Mottagare:                Svenska föreningen i Nurmijärvi r.f.

Kontonummer:         FI72 4260 1420 0477 76 (Lammin Säästöpankki)

Summa:                    30,00

Meddelande:            familjens namn

Välkommen på kafferep!

Vill du dricka kaffe och umgås i trevligt sällskap?

Välkommen på kafferep!

Det blir kaffe, finlandssvenskt prat, umgänge och humor.

Kaffe dricks alldeles för sällan som det ska, i lugn och ro med tid för att njuta. Det är dags att ta tillbaka kaffe till det som det ska vara: något att njuta av i trevligt sällskap. Detta är ett tillfälle för dig att lära känna den svensk kretsen i Nurmijärvi. Vi vill gärna också höra olika ideer och tankar om vad Svenska föreningen i Nurmijärvi kunde erbjuda.

Du är välkommen att delta och träffa andra finlandssvenskar en gång i månaden på Café Kirjava i Klövskog.

Drop in/drop out - kom då du hinner

Torsdagen 21.4. kl. 17-19
Tisdagen 17.5. kl 17-19

Kom med och umgås över en stor kopp kaffe!
Slappna av, njut av sällskapet och samtalet.

Grillkväll onsdag 11.5. kl. 17

Den redan traditionella grillkvällen ordnas igen vid stranden av Sääksi. Det blir en fin kväll med trevligt sällskap, god mat och dryck, bastu och simning för den som vågar.

Adressen är Sääksin leirikeskus, Sääksjärventie 144, 05200 Rajamäki.

Tidtabellen är:

17–19 bastun varm
18–20 grillen varm samt gemensamma lekar, tävlingar mm.

Humorlandskampen på Svenska Teatern fredag 13.5. kl. 19

Vilket land är roligare? Finland eller Sverige? Kommer något land att vinna överlägset eller är det kanske domaren Stan Saanila som har ett finger med i spelet?

I maj 2022 ordnas Humorlandskampen redan för 18:e gången. Denna landskamp i ståuppkomik har år efter år dragit fullsatta salonger på Svenska Teatern.

Efter två års paus är duellen tillbaka!

Finlands lag: Anders Helenius & André Wickström
Sveriges lag: Thomas Järvheden & Tobias Persson
Domare och konferencier: Stan Saanila

Vi har ett begränsat antal biljetter, så passa på att boka plats före de tar slut. Pris 20 e / biljett. Anmälningar tas emot av Sari-Pilvikki tel. 040 778 5912 senast 8.4.

Allsång på Tabor 15.6 kl. 19 med Thomas Lundin

En fartfylld och rolig kväll där Thomas sjunger med och för publiken!

I allsångshäftet finns Eurovisionsschlager, Svensktoppar och

60-tals rock och förstås också alla somriga klassiker.

Adress: Taborbergets museiområde, Koulunkulmantie 34, 01940 Palojoki. Biljetterna släpps under mars månad. 10€/person via Lippupiste. För gruppbokningar, kontakta micbhag@gmail.com

Sommarutflykt till Visby 17.-19.6.

Vi har lyckats boka 10 st. 2 personers B-hytter på Viking Line till Visby.

Avgång fredag 17.6 kl. 16 och vi är i Visby lördag 18.6 kl. 9.45-17.30. Tillbaka i Helsingfors söndag 19.6 kl. 13.45. Resan kostar ca 320 e / hytt. Priset inkluderar 1 middag och 1 frukost / person. Resorna är så gott som slutsålda för den kommande sommaren, så missa inte chansen att åka med. Vi håller på och förhandlar om en rundtur i Visby, så vi återkommer med detaljerna.

Bindande anmälningar senast 9.5. till Micaela tel. 044 592 9162, micbhag@gmail.com

Ändringar som sker efter utskicket av medlemsbrev, uppdaterar vi både på vår               hemsida och på Facebook.

www.svenskaforeningeninurmijarvi.fi

E-post

Vill du hellre ha medlemsbrevet per e-post, meddela din e-post adress till Micaela Hagström-Koivusara, micbhag@gmail.com

Du får gärna ta med vänner och bekanta, som är intresserade av vår verksamhet.

Du hittar oss på

Gå gärna in och gilla oss, här hittar du också information om våra evenemang.

Vår verksamhet stöds av