DET HÄNDER PÅ SVENSKA I NURMIJÄRVI

Kafferep torsdagen 23.3. kl 17-19 på café Monikon Mustikka

Du är välkommen att delta och träffa andra finlandssvenskar en gång i månaden på cafét i Monikko, Kuntotie 7, Klövskog. Drop in/drop out, kom när du hinner, slappna av och njut av kaffet och sällskapet.

Kris och katastrof i Mumindalen fredag 24.3. kl 19 på Lilla Teatern

Mumindalen bubblar av samhällstrender, de avlöser varandra och sveper invånarna med sig. Muminfamiljen med vänner testar olika livshållningar. Ska man satsa på pliktmedvetenhet, hedonism, entreprenörskap, berömmelse eller psykoanalys? Eller rätt och slätt ett hembiträde? I Tove Janssons vidsträckta produktion utgör seriealbumen en egen värld – mörkare, vuxnare och krassare. Kris och katastrof i Mumindalen är en nydramatiserad musikteaterföreställning som utgår från Tove Janssons tecknade serier. I föreställningen kommer Janssons fantastiska seriefigurer till liv med hjälp av prisbelönta Heini Maaranens dockteaterestetik och Jakob Höglunds fantasifyllda regi.

Vi har ett begränsat antal biljetter, så anmälningar tas emot av Sari 040 778 5912 senast 20.2.Föreningen sponsrar med halva priset, du betalar endast 17,50 €/biljett.

Grillkväll tisdag 30.5 kl. 17-20

Den redan traditionella grillkvällen ordnas igen vid stranden av Sääksi. Det blir en fin kväll med trevligt sällskap, god mat och dryck, bastu och simning för den som vågar.

Adressen är Sääksin leirikeskus, Sääksjärventie 144, 05200 Rajamäki. I samband med grillkvällen ordnar vi även bokbytarkväll, så missa inte chansen att få lite omväxling i bokhyllan.

Allsång på Tabor onsdag 14.6. kl 19 med Tomas Lundin

Vi fyller igen Taborberget med glada låtar tillsammans med Tomas Lundin. Passa på att pricka in datumet, så du inte missar evenemanget.

Adress: Taborbergets museiområde, Koulunkulmantie 34, 01940 Palojoki. Biljetterna släpps under mars månad via Lippupiste. Biljetter finns till salu även vid ingången. För gruppbokningar, kontakta micbhag@gmail.com

 

INBETALNING AV MEDLEMSAVGIFTEN ÅR 2023

Om du inte ännu betalt medlemsavgiften för år 2023 så ber vi dig göra det snarast.

Mottagare:                Svenska föreningen i Nurmijärvi r.f.

Kontonummer:         FI72 4260 1420 0477 76 (Lammin Säästöpankki)

Summa:                    30,00

Meddelande:            familjens namn

 

Ändringar som sker efter utskicket av medlemsbrev, uppdaterar vi både på vår hemsida och på Facebook. 

     www.svenskaforeningeninurmijarvi.fi     


E-post
Vill du hellre ha medlemsbrevet per e-post, meddela din e-post adress till Micaela Hagström-Koivusara, micbhag@gmail.com

 Du får gärna ta med vänner och bekanta, som är intresserade av vår verksamhet.

 

 Du hittar oss på

https://www.facebook.com/groups/svenskaforeningeninurmijarvi/

Gå gärna in och gilla oss, här hittar du också information om våra evenemang.

 

Vår verksamhet stöds av

 

Svenska föreningen i Nurmijärvi