Kul och kultur för alla med Svenska Föreningen i Nurmijärvi r.f.

Föreningen grundades år 1995 för att samla ihop kommunens svenskspråkiga och ordna olika aktiviteter för att främja den svensk- och tvåspråkiga befolkningens kulturella liv i Nurmijärvi kommun.  Under årens lopp har vi hunnit med väldigt mycket och vissa evenemang har blivit traditioner.

Varje vår ordnar vi grillkväll vid stranden av Sääksi med bastubad, god mat och trevligt sällskap. Sommaren inleds med Allsång på Tabor och vi brukar ofta också åka på sommarutflykt. Svenska Dagen firar vi med att ordna en bioföreställning i Kino Juha den 6.11. och så sjunger vi in julen med de vackraste julsångerna. Kafferep, teaterbesök och utflykter hör också till sådant som vi tycker om. På våra evenemang har vi trevlig stämning och alla trivs och har det roligt.

Vi samarbetar aktivt med kommunen, Daghemmet Äppelgården och Vendlaskolan och bjuder barnen på kulturevenemang. Vi värnar för den finlandssvenska kulturen, vårt språk och god standard på svenskspråkig service i kommunen.

Vill du veta mera som händer aktuellt så finns vi även på Facebook / Svenska Föreningen i Nurmijärvi r.f. Du får gärna komma med i föreningens verksamhet. Ta med vänner och bekanta, som också är intresserade. Vi har kul tillsammans och det är roligt att lära känna varandra.

 

 Du hittar oss på

https://www.facebook.com/groups/svenskaforeningeninurmijarvi/

Gå gärna in och gilla oss, här hittar du också information om våra evenemang.

Vår verksamhet stöds av

 

Svenska föreningen i Nurmijärvi